Aliisa KoivurantaAliisa Koivuranta on valmistunut syksyllä 2019 TRE-ohjaajaksi. TRE on ollut osa Aliisan arkea jo seitsemän vuoden ajan. Aliisa on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä (VTM) ja hänellä on lyhyt kriisityöntekijän koulutus. Aliisa on myös Tantric life coach ja ohjaa TRE:n lisäksi tantratyöpajoja nimellä Ihmemaa Valmennus. Aliisa opiskelee tällä hetkellä Zen Coaching-valmentajaksi. Zen Coaching on kehoyhteyteen ja nykyhetken voimaan keskittyvä menetelmä.

Aliisa tekee myös TRE:n yksilöohjausta, josta löydät lisätietoa hinnastosta.


Aliisan tarina TRE:n parissa

Törmäsin TRE-menetelmään sattumalta kolme vuotta sitten.
Lyhyt työpaja herätti mielenkiintoni, mutta minun oli vaikea saada tärinää aikaan. Myöhemmin opin, että mitä ylivireämpi ja kireämpi keho on, sitä vaikeampaa tärinää voi olla käynnistää. Suhtautumiseni kehoon oli tuolloin hyvin kontrolloiva - keho oli lähinnä väline, jolla kuljetaan paikasta toiseen ja jonka pitää näyttää tietynlaiselta. Minun oli vaikea hengittää syvään ja rentouttaa itseäni. Sosiaalisissa tilanteissa jalkani vispasi usein hermostuneesti ja kynsinauhani saivat kyytiä. Arjessani olin äärettömän tehokas ja nopeatempoinen. Vapaa-ajallani väsynyt ja voipunut. Kehossani oli aina kipuja. Selkäni oli kroonisesti kipeä ja söin viikoittain särkylääkkeitä. Minulle oli myös diagnosoitu IBS, todennäköisesti psyykkisistä syistä johtuvana. Itse en tunnistanut mitään ongelmaa olemisessani tai että se voisi vaikuttaa kehooni. En tunnistanut olevani täysin ylivireä oikeastaan jatkuvasti. Intensiivinen kriisiluonteinen kolmivuorotyö voimisti ylivireyttäni eikä minulla ollut keinoja purkaa työn mukanaan tuomaa kuormaa kehostani.

Aloitin tärinän ryhmässä ja pikku hiljaa se alkoi laskea vireystilaani. Nyt kolme vuotta täristyäni ryhtini on muuttunut täysin ja useita virheasentoja korjaantunut. Hengittäminen sujuu helpommin, osaan toimia arjessa rennolla otteella enkä näe välittömästi punaista pienimmästä vastoinkäymisestä. Huomaan, kun täytyy pysähtyä ja hengähtää hetki. Vatsani ei ole enää kipeä. Huomaan, kun kehoni jännittyy stressistä ja tunnen halua täristä. Olen myös paremmin kosketuksissa tunteisiini, sillä tunnen ne kehossani. Kehosuhteeni on muuttunut kokonaan - ymmärrän kehoni olevan todella olennainen osa elämääni. Se ei ole enää minulle jokin objekti vaan oma olentonsa, joka antaa minulle jatkuvasti olennaista informaatiota voinnistani ja ympäristöstäni. Koen valtavan voimaannuttavaksi sen, etten ole riippuvainen mistään ulkopuolisesta tahosta, joka vapauttaisi kehostani jännityksiä vaan voin tehdä sen milloin tahansa itse! Kehoni kertoo minulle, milloin on aika täristä ja purkaa jännityksiä. Monesti esimerkiksi pihatöistä kipeytynyt selkä on ollut seuraavana päivänä täysin kunnossa illan tärinän jälkeen.

Me ihmiset olemme hassu laji. Olemme korostaneet mielen ja loogisen ajattelun merkitystä niin paljon, että keho ja yhteys siihen on jäänyt täysin jalkoihin. Ja kuitenkin suurin osa meistä kamppailee kehoon liittyvien ongelmien kanssa. Uskon, että TRE on todella olennainen menetelmä, jonka avulla voimme luoda uudelleen suhteen kehoomme. Täriseminen stressin purkamiseksi on yhtä luonnollista kuin haukottelu, aivastaminen ja nukkuminen. Olemme vain unohtaneet, miten tehdä sitä! Onneksi voimme oppia uudelleen.

Tervetuloa tutkimaan TRE:tä kursseille tai yksilöohjaukseen.