Työpajat

TRE Turku järjestää omatoimisia työpajoja ryhmille muutaman kerran lukukaudessa. Kesällä 2020 on luvassa joitakin alkeiskursseja sekä tärinäiltoja kokeneille tärisijöille. Näistä tietoa alempana!

Lisäksi meidät voi kutsua pitämään erilaajuisia työpajoja ja kursseja erilaisiin yhteisöihin, työpaikalle sekä tapahtumiin. Myös yksityisohjaus on mahdollista. Klikkaa hinnastosta lisätietoja.


Kesäkausi 2020

TRE ALKEISRYHMÄ 3.6.2020 ALKAEN

Tervetuloa tutkimaan TRE-menetelmää ja luomaan uudenlaista yhteyttä omaan kehoosi! Alkeiskurssi on suunnattu sinulle, kenelle TRE on uusi juttu tai jos olet jo jonkin aikaa tärissyt, mutta kaipaat ryhmässä tekemistä ja ohjaajan tukea. 


Alkeiskurssi sisältää kaksi työpajaa, jolloin käymme läpi TREn teoriaa, tapoja täristä turvallisesti ja teemme kaksi tärinätuokiota/työpaja. Ensimmäinen työpaja on 3h mittainen ja toinen 2,5h.

Monet kursseille osallistuneet ovat saaneet jo näiden kahden kerran jälkeen niin hyvät eväät tärisemiseen, että ovat voineet jatkaa harjoittelua itsenäisesti kotona. Osalle taas ryhmässä tekeminen on miellyttävämpää ja tärinä etenee porukassa paremmin. Tästä syystä kahden kerran jälkeen on vielä 2,5h kestoinen ylimääräinen työpaja, johon voi halutessasi osallistua. Tämä kerta maksetaan erikseen ja siihen voi ilmoittautua kurssin aikana oman tarpeen mukaan. Viimeinen kerta on avoin myös muille tärisijöille, mutta etusijalla ovat alkeiskurssille osallistuneet.

Kurssi sisältää kaksi kertaa:

3.6 klo 18.00 - 21.00

10.6 klo 18.00 - 20.30


Sekä ylimääräisen kerran:

17.6 klo 18.00 - 20.30 (erillinen 20€ maksu)


Ryhmään mahtuu vain 6 henkilöä, joten ilmoittaudu pian!
Ilmoittautuminen: treturku@gmail.com


Sijainti:

Kurssi pidetään Lempiön tiloissa osoitteessa Sairashuoneenkatu 20. Sisäänkäynti Rauhankadun puolelta, aivan Rauhankadun ja Sairashuoneenkadun risteyksestä kivijalasta.


TRE Alkeet-kurssi 85€, sis. 2 harjoituskertaa.

Kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
Ilmoittautuminen on sitova eikä kurssimaksuja palauteta.
Lisäpäivä 20€ (maksetaan erikseen myöhemmin).

Ennakkovaatimukset kurssille:
Kurssille on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman sairautesi suhteen, juttele lääkärisi kanssa ennen aloittamista. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Jos et ole varma, voitko osallistua, ota rohkeasti yhteyttä!TRE-JATKOTASON TÄRINÄILLAT


Jatkoryhmän illat on suunnattu sinulle, joka olet jo jonkin aikaa tärissyt tai olet käynyt TRE Alkeiskurssin. Ryhmässä TRE-prosessi etenee usein uusille urille kotiharjoitteluun verrattuna. Ryhmässä harjoittelu on useimmiten myös voimakkaampaa ja toisaalta turvallisempaa. Jatkokurssilla voit lisäksi saada ohjaajan tukea harjoitteluun, mikäli prosessi tuntuu olevan jumissa. Ryhmässä tai ohjaajan tuella harjoittelua suositellaan TRE:tä harjoittavalle muutaman kuukauden välein.

Ohjaaja voi jatkokurssilla tarpeen mukaan tehdä kevyitä interventioita, jotka tukevat prosessin etenemistä. Interventioita suositellaan erityisesti, jos tärinäprosessi on ollut jumiutunut monotonisesti toistuvaan liikkeeseen yli 2 viikon ajan ihmisellä, joka on harjoittanut tärinää yli 3kk ajan säännöllisesti.

Kesän tärinäillat päivittyvät myöhemmin.


Ilmoittautuminen: treturku@gmail.com


Sijainti:

Kurssi pidetään Lempiön tiloissa osoitteessa Sairashuoneenkatu 20. Sisäänkäynti Rauhankadun puolelta, aivan Rauhankadun ja Sairashuoneenkadun risteyksestä kivijalasta.

TRE Tärinäillat 20€.
Maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla.

Osallistujien kokemuksia

"Itselleni tuli jo kurssin aikana turvallinen olo itsenäisen tärinän kanssa ja olen jatkanut tärinää kotona. Se on auttanut sekä kehon että mielen jumeihin."

"Olin yllättynyt siitä miten paljon minun täriseminen muuttui ja kehittyi niin lyhyessä ajassa. Sain kurssin kautta hyvän kokemuksen ryhmässä tärisemisestä."

"Jos on ollut stressiä tai jännitystä niin se purkautuu tärinänä eikä muodostu mentaaliseksi ahdistukseksi. Yhteys omaan kehoon on paljon tiiviimpi."

"Olen oppinut paljon vireystiloista, niiden merkityksestä omassa arjessa ja myös miten säädellä omaa vireystilaa ja omia prosesseja. Olen paljon rennompi nykyään. Tunnistan ylivireyden itsessäni ja muissa ja osaan rauhoittaa sitä."

"Olen saanut pikkuhiljaa purettua leikkauksista johtuvia kehollisia traumoja jotka on näkynyt kehossa jännitystilana."

"TRE on tuonut myötätuntoa itselleni kehoani kohtaan ja stressin ja jännitystilojen helpottamista. "

"TRE-menetelmä on auttanut kehon jumien avaamiseen ja väsyneiden jalkojen virkistämiseen. Kurssin aikana tärinä toi käsiteltäväkseni myös mielen jumeja. Lisäksi tärinä on auttanut voimakkaiden tunteiden purkamisessa. Puolen tunnin itkemisen sijaan olen voinut täristä tunnetta pois kehostani, ja itkeä vain vähän."

"Tärinä on esimerkiksi purkanut kehollisia jännityksiä ja tunteita. Olen oppinut tuntemaan oman kehon, sisäisen energian ja TRE on vahvistanut kehon ja mielen yhteyttä sekä rauhoittanut kehollista ahdistusta. Selkäkivut ja vatsavaivat on alkanut parantumaan."

"TRE:stä on selvästi tulossa minulle keino rentoutua ja rauhoittua ja olla läsnä itseni kanssa hektisen arjen keskellä."

"Ohjaajan aurinkoinen olemus ja lämmin läsnäolo on tehnyt olon täristessä tosi turvalliseksi. On tullut nähty olo, ja sellainen tunne että saan olla juuri sellainen kuin olen."

"Ohjaaja on ihanan empaattinen ja omistautunut harjoituksen ohjaamiseen ja tilanteen hallitsemiseen. Tuntui turvalliselta, kun ohjaaja käy välillä tarkistamassa ja kyselemässä olotilaa."

"Tämä tärinän ja säpsähdysten hyväksyminen on antanut itselleni luvan sallia itselleni ja muille vapautta ottaa kokemukset vastaan sellaisina, kuin ne ovat."

"Aliisa on ihanan rauhallinen, läsnäoleva ja valoisa ohjaaja."